11 Şubat 2013

Yemek Tarifleri

Her gün yemek pişirmek sizlere zor gelebilir. Aslında zor olan yemek pişirmek değil, ne pişireceğine karar vermektir. Eskiden bizler ne yemek pişireceğimize karar verebilmek için, komşu sohbetlerinde bu konuları dile getiriyor ve komşularımız ne pişirirse onlardan pişirmeye biz de gayret ediyorduk.

Ne pişireceğimize karar verdikten sonra, eğer pişireceğimiz yemeğin tarifini bilmezsek, komşumuzdan yemeğin tariflerini alıyorduk. Bu yemek tarifleri evlerimizde bulunan çeşitli not defterlerine veya kağıt parçalarına kayıt oluyor, daha sonra yapmak istediğimiz zaman tekrar tekrar bakarak  bu yemek tariflerinden faydalanabiliyorduk.

indirAslında yemek tariflerini öğrenmek kadar zor olan diğer bir husus ise, pasta ve tatlı tarifleridir. Pasta tarifleri her bir ahçı için farklılık gösterir. Her farklılık ta yeni bir lezzeti beraberinde getirir. Bu yüzden bir çok ahçı, isimleri aynı olsa bile bir çok pasta tariflerini değişik değişik, kendilerine özgü vermektedir. Bu yüzden pasta tarifleri ararken tarifin isminden çok bizim için ustası da önemli oluyor. Tatlı tarifleri de pasta tarifleri gibidir. Geniş çaplı bir araştırma yaptığınız zaman göreceksinizki bir çok elmalı pasta, üzümlü pasta gibi meyveli pasta çeşitlerine rastlayacaksınız. Ama bunların tariflerinin, her bir usta tarafından farklı verildiğini göreceksiniz. Bu da bizlere yaptığımız tatlıların lezzet çemberini genişletmektedir.


Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder