18 Mart 2013

Cep telefonu kullananlara güzel haber!

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, mobil telefonlarda tarife sayısının her geçen gün arttığını, bu nedenle vatandaÅŸların en uygun tarifeyi seçmekte zorlandığını belirterek, ”Cep telefonlarında tarife karışıklığına son vermek için iÅŸletmecilerin internet sayfalarından tarifeler arası karşılaÅŸtırma yapan uygulama sunmalarını istedik. VatandaÅŸlarımız 19 Mart itibariyle artık tüm iÅŸletmecilerin internet sitelerinde tarifeler arası karşılaÅŸtırma yapabilecek” dedi.


Bakan Yıldırım, mobil telefon sektöründe yaÅŸanan geliÅŸmeler ve numara taşıma hakkının saÄŸlanması ile mobil iÅŸletmeciler arasında rekabetin arttığını ifade etti. Rekabet ortamı sayesinde vatandaÅŸların her geçen gün daha uygun ÅŸartlarda mobil telefon hizmeti almaya baÅŸladığının altını çizen Yıldırım, ”Bu durum nedeniyle iÅŸletmeciler her gün yeni tarifelerle vatandaÅŸların karşısına çıkmaya baÅŸladı. Artık vatandaÅŸlar yüzlerce farklı tarife arasında seçim yapar oldu. Ancak telefon kullanıcıları bu kadar çeÅŸit arasında seçim yapmakta zorlanmaya baÅŸladı” diye konuÅŸtu.


-”BTK çalışma baÅŸlattı”-


Mobil telefon kullanıcılarının kendilerine en uygun tarifeyi seçebilmek için, tarifeleri kolay bir yolla karşılaÅŸtırma ihtiyacı duyduÄŸunu belirten Yıldırım, bu nedenle Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu’nun (BTK) çalışma baÅŸlattığını söyledi.


VatandaÅŸların hak ve menfaatlerinin gözetilmesi amacıyla, tarifeler arasında kolayca karşılaÅŸtırma ve seçim yapabilmesine yönelik, Turkcell , Vodafone ve Avea ‘dan internet siteleri üzerinden, kendilerine ait tarifeler arası karşılaÅŸtırma yapan uygulama sunmalarını istediklerini bildiren Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:


”Tarife karşılaÅŸtırma için BTK tarafından koordine edilen çalışmalar sonuçlandı. Ä°ÅŸletmeciler tarafından hazırlanan internet sayfaları, 19 Mart 2013 tarihinde saat 11.00 itibariyle test amaçlı olarak kullanıma açılacak. Bu sayede vatandaÅŸlarımız her mobil iÅŸletmecinin kendi internet sitesi üzerinden kendi tarifelerini ve paketlerini karşılaÅŸtırma imkanı bulacaklar. Burada önemle vurgulamak isterim; her iÅŸletmecinin kendi internet sitesi üzerinden, diÄŸer iÅŸletmecilere ait deÄŸil, yalnızca kendilerine ait tarifeler karşılaÅŸtırılabilecek. Ancak, 3 firmanın internet sitesine girerek ayrı ayrı iÅŸletmecinin tarifeleri arasında da karşılaÅŸtırma yapılabilir. Ayrıca test sürecinde karşılaÅŸtırma sayfalarına yönelik görüş ve öneriler BTK’ya iletilebilecek.”



Cep telefonu kullananlara güzel haber!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder